Täyden palvelun hautausjärjestelyt Kemissä

Hautauspalvelu Väisänen Oy on palveleva hautaustoimisto Kemissä. Toteutamme hautausjärjestelyt kokonaisvaltaisesti vuosien kokemuksella.

Yhteystietomme

Olemme tukenasi hautajaisten järjestämisessä alusta loppuun saakka. Ota yhteyttä ja kerro, kuinka voisimme olla avuksi.

Milloin hautausjärjestelyt voi aloittaa?

Hautausjärjestelyt on mahdollista aloittaa heti läheisen poismenon jälkeen.
Voit olla yhteydessä hautauspalveluumme ja kysyä neuvoa, palvelemme tarpeen mukaan ympäri vuorokauden.

Hautauslupa ja kuolintodistus

Läheistäsi hoitanut tai ruumiinavauksen suorittanut lääkäri kirjoittaa vainajalle hautausluvan. Hautauslupa tulee toimittaa siihen seurakuntaan, jossa siunaus ja hautaus suoritetaan. Jos kyseessä on polttohautaus, hautauslupa on toimitettava myös tuhkauksen suorittavaan seurakuntaan. Siunausaika- ja hautapaikkavarauksia voi sopia jo ennen hautausluvan toimittamista seurakuntaan.


Kuolintodistus toimitetaan sairaalasta, terveyskeskuksesta tms. virkateitse rekisteriviranomaiselle. Omaisella on oikeus pyynnöstä saada kuolintodistus. Oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa kuolintodistuksen valmistuminen saattaa kestää useampia kuukausia.

Tieto kuolemasta välittyy virkateitse maistraattiin, kun hautauslupa ja kuolintodistus on kirjoitettu.


Tieto kirjataan väestötietojärjestelmään, josta se välittyy seurakuntaan, Kelalle ja verottajalle. Pankit, valtion virastot ja useat eläke- ja vakuutusyhtiöt saavat tiedon kuolemasta väestötietorekisterin kautta.

Suruviestin tiedottaminen

Omaiset ilmoittavat suruviestin yleensä henkilökohtaisesti läheisilleen ja ystäville. Laajemmin ilmoittaminen tapahtuu useimmiten kuolinilmoituksen muodossa lehti-ilmoituksella. Myöhemmässä vaiheessa tärkeää on, että ilmoitus tehdään myös työnantajalle, taloyhtiölle, pankeille, vakuutusyhtiöille, yhdistyksille jne. 


Mikäli sinulle on epäselvää, kuinka ilmoitus eri tahoille tehdään, voit aina olla yhteydessä hautaustoimistoomme.

Hautapaikka

Uuden hautapaikan järjestämisestä tai vanhan sukuhaudan käytöstä sekä muistomerkin siirrosta sovitaan seurakunnan kanssa.

Kantajat

Yleensä tarvitaan kuusi (6) henkilöä, jos arkku saatetaan ulos kappelista. Myös nainen voi toimia kantajana.

Uurnahautaus

Hautauspalvelumme huolehtii tuhkaukseen liittyvät järjestelyt.

Siunauksen jälkeen vainaja kuljetetaan arkussa meitä lähimpänä olevaan krematorioon, joka sijaitsee Oulussa. Tuhkan lopullinen sijoituspaikka ilmoitetaan krematorioon.


Krematorio luovuttaa uurnan, jonka jälkeen tapahtuu uurnan lasku viimeiseen leposijaan.

Muistomerkki tai hautakivi

Hautakivi kertoo eletystä elämästä, myös tuleville sukupolville. Hautakiven kaikki elementit yksityiskohtia myöten voidaan suunnitella hautakiven suunnitteluohjelman avulla. Lopputulos on heti nähtävillä. Hautakiven kokoa, mallia ja muotoa, koristeita ja kirjasintyyppiä voidaan muokata suunnitteluvaiheessa ja verrata kivien ulkonäköä eri ominaisuuksilla.


Toimimme Suomen Kivivalmisteen edustajana.

Hautauksen ennakkosuunnittelu, näin minä toivon

Omista hautajaisjärjestelyistä voi määrätä myös elinaikana. Toimistoissamme voi tehdä hautauksen ennakkosopimuksen, jossa hautaamiseen liittyvät järjestelyt sovitaan valmiiksi.

Interaktiivinen hautajaisopas neuvoo

Pääkaupunkiseudun ev.lut. seurakunnat ovat julkaisseet hautajaisoppaan, joka sisältää mm. seikkaperäiset ohjeet kirkollisia hautajaisia varten.

Hautajaisten järjestäminen on vaativa tehtävä, johon sisältyy monta vaihetta ja muistettavaa asiaa. Mutta ei hätää, me olemme tukenasi hautausjärjestelyiden kaikissa vaiheissa. Voit aina ottaa yhteyttä toimistoomme, kun sinulla on kysyttävää tai tarvitset apua asioiden hoitamisen kanssa. Saat meihin yhteyden tarpeen mukaan kaikkina vuorokauden aikoina.